Tuzlu Kurabiye Tarifi
Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3-3,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- Susam
- Çörekotu
Yapılışı:
- Malzemeler derin bir kap içinde karıştırılır.
- Un azar azar eklenerek, ele yapışmayacak çok yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurulur.
- Üzeri örtülerek on beş dakika kadar dinlendirilir.
- Hamurdan kopartılan parçalar tırtıl kurabiye kalıbı yardımıyla sıkılıp şekil verilir.
- Üstlerine çırpılmış yumurta sürülüp, susam ve çörekotu serpilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat kontrol edilerek pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.