18 Ekim 2020 Pazar

BALIK DÜRÜM

Balık Dürüm Tarifi 
Balık Dürüm Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 1 adet çipura veya levrek 
  • 1 adet kırmızı kuru soğan 
  • 1-2 adet domates 
  • 1 adet ıceberg marul 
  • Fesleğen 
  • Maydanoz 
  • Cin biber turşu
  • Karabiber
  • Tuz
  • Lavaş
Yapılışı: 
  • İstenen cins balık temizlenip yıkanıp, iyice kurulanır.
  • Alüminyum folyo (koroplast sar pişir alüminyum folyo) zeytinyağı ile yağlandıktan sonra üzerine yerleştirilen balığa tuzu ve karabiberi eklenir.
  • Alüminyum folyo ile sarılan balık fırın tepsisine alınıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat kadar pişirilir.
  • Ayıklanan balık, çekirdekli kısımları çıkartılmış domates dilimleri, ıceberg, turşu, kırmızı soğan ve istenen yeşillikler çift lavaş içine yerleştirildikten sonra dürüm yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...