Ahlat Turşusu Tarifi
Ahlat Turşusu Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 kilogram olgunlaşmamış ahlat (yabani armut)
- 5-6 çay kaşığı tozşeker
Yapılışı:
- Ahlatların olgunlaşmamış olanlarının sap ve yaprakları ayıklandıktan sonra yıkanır.
- Cam kavanoza yerleştirildikten sonra içme suyu ve toz şeker eklenip, kapağı sıkıca kapatılır.
- Kavanozun ışık almaması için gazete kağıdı ile sarılır.
- Serin ve karanlık bir yerde ahlatın tadının suyuna geçmesi için 30 gün kadar bekletilir.
- Olduktan sonra suyunu içerken istenirse bir miktar daha su ve şeker eklenerek çoğaltılabilir.
Dün tarladan topladım sertlerini yaptım bakalım. Benimkiler bu kadar alacalı renkli değil, daha kahverengimsi.
YanıtlaSilBen yoruma cevap verene kadar belki de yapmışsındır :)
Sil