14 Ekim 2020 Çarşamba

AHLAT TURŞUSU

Ahlat Turşusu Tarifi 
Ahlat Turşusu Nasıl Yapılır

Malzemeler: 
  • 1 kilogram olgunlaşmamış ahlat (yabani armut) 
  • 5-6 çay kaşığı tozşeker
Yapılışı: 
  • Ahlatların olgunlaşmamış olanlarının sap ve yaprakları ayıklandıktan sonra yıkanır.
  • Cam kavanoza yerleştirildikten sonra içme suyu ve toz şeker eklenip, kapağı sıkıca kapatılır.
  • Kavanozun ışık almaması için gazete kağıdı ile sarılır.
  • Serin ve karanlık bir yerde ahlatın tadının suyuna geçmesi için 30 gün kadar bekletilir.
  • Olduktan sonra suyunu içerken istenirse bir miktar daha su ve şeker eklenerek çoğaltılabilir.



2 yorum:

  1. Dün tarladan topladım sertlerini yaptım bakalım. Benimkiler bu kadar alacalı renkli değil, daha kahverengimsi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yoruma cevap verene kadar belki de yapmışsındır :)

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...