Peynirli Tepsi Çöreği Tarifi
Peynirli Tepsi Çöreği Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurtanın beyazı
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 4-4,5 su bardağı un
- 3-4 yemek kaşığı kışlık domates sosu
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 150 gram kaşar peyniri
- 100 gram beyaz peynir
- 1 demet maydanoz
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Çörekotu
Yapılışı:
- Un elenip yarısı yoğurma kabına alındıktan sonra instant maya da eklenerek karıştırılır.
- Una oda sıcaklığındaki yoğurt, yumurtanın beyazı, süt, zeytinyağı ve tuz eklenir.
- Kalan un da azar azar eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Üzeri örtülen hamur bir saat kadar mayalanması için bekletilir.
- Peynirler rendelenip, ince kıyılmış maydanozla karıştırılır.
- Domates sosu, acı biber salçası ve ketçap karıştırılıp sürülebilecek kıvama getirilir.
- Mayalanan hamur kullanacağınız fırın tepsisinin büyüklüğüne göre altı veya sekiz bezeye bölünüp, yuvarlandıktan sonra üzeri örtülür.
- Birer birer merdane ile açılan bezelerin içine salçalı karışım fırça yardımıyla sürülüp, peynirli maydanozlu karışım yayılır.
- Şekilde görüldüğü gibi açılıp içine malzeme yayılan her beze kendi üzerine doğru dört kez katlanır.
- En son katlamada ucu bütün kalacak şekilde bıçakla kesilir.
- Kesildikten sonra iki yana doğru açılarak yağlanmış fırın kabına ortada birleşecek şekilde yan yana dizilir.
- Yumurta sarısı sürülüp, çörekotu serpildikten sonra üzeri örtülüp, yarım saat kadar tepside mayalanması için bekletilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirildikten sonra üzeri alüminyum folyo ile kapatılarak birazda fırının en alt rafında altının da iyice pişmesi sağlanır.
Görüntü muhteşem. Mutlaka denemeli bunu...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, Kolay gelsin :)
SilNefis görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
Sil