SOMON TAVA
Somon Tava Tarifi
Somon Tava Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 kilogram somon balığı yada kişi sayısına göre somon dilimi
- 1 su bardağı kadar mısır unu veya un
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı: - Somon dilimleri yıkanıp, kurulanır.
- Mısır unu ve tuz karıştırılıp, dilimlerin iki tarafı da una bulanır.
- Tavaya zeytinyağı konulup, kızdırıldıktan sonra dilimler yan yana yerleştirilir.
- Orta hararetli ateş üzerinde balıkların iki tarafı da çevrilerek kızartılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.