25 Ekim 2020 Pazar

SOMON TAVA

Somon Tava Tarifi
Somon Tava Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 1 kilogram somon balığı yada kişi sayısına göre somon dilimi 
  • 1 su bardağı kadar mısır unu veya un
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
Yapılışı: 
  • Somon dilimleri yıkanıp, kurulanır.
  • Mısır unu ve tuz karıştırılıp, dilimlerin iki tarafı da una bulanır.
  • Tavaya zeytinyağı konulup, kızdırıldıktan sonra dilimler yan yana yerleştirilir.
  • Orta hararetli ateş üzerinde balıkların iki tarafı da çevrilerek kızartılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...