Jalapeno biberi reçeli tarifi
Jalapeno biberi reçeli nasıl yapılır
Geçen yıllarda acılı domates reçeli yaptığımda sadece acı biberden reçel olur mu diye düşünmüştüm.Bu sene jalapeno biber turşusu yaparken, yeşil biberlerin yanına biraz da kırmızı jalapeno biber alarak karışık reçelini yaptım.Benim aldığım biberler irili ufaklı olunca temizlenmiş miktarını gram olarak verdim.Her damak zevkine uyar mı bilmiyorum ama sos olarak da kullanılabilecek bu yoğun acı- tatlı reçeli ben beğendim.
Malzemeler:
- 250 gram temizlenmiş kırmızı- yeşil karışık jalapeno biberi
- 5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 5-6 adet karanfil
- 1 adet limonun suyu
- Jalapeno biberlerin sapları ve çekirdekleri çıkartılır.
- Blenderde irice parçalanır.
- Toz şekerle karıştırılıp, sulanması için bir gece bekletilir.
- Ertesi gün su da eklenerek önce orta sonra kısık ateşte kıvam alıp koyulaşana kadar kaynatılır.
- Koyulaşınca limon suyu eklenip, bir kaç taşım daha kaynatılır.
- Sıcakken kavanozlara konulup, kapağı sıkıca kapatılır.




