23 Ocak 2014 Perşembe

MIHLAMA

Mıhlama tarifi
Mıhlama nasıl yapılır

     Mıhlamayı ilk defa bir Karadeniz gezimiz sırasında Ayder yaylasında yemiştim.Daha sonra bir kaç defa yöresel ürünler satılan fuarlarda da yedim ama o ilk yediğim zaman ki lezzeti belki de ilk yediğimde ki ortamın güzelliği nedeniyle bir daha bulamadım.Aldığım tarifleri kendi damak zevkimize uyarlayıp,  yağını olması gerekenden çok az koyduğum için, benim yaptığım mıhlamanın üzerine çıkmış tereyağ görüntüsü olmuyor ama ben Karadeniz'li arkadaşlarımın affına sığınarak :) arşivimde bulunması için mıhlamayı kendi yaptığım şekliyle paylaşmak istiyorum.
Malzemeler:
  • 250 gram mıhlama (minzi yada imansız) peyniri 
  • 5 yemek kaşığı mısır unu 
  • 1 su bardağı süt veya su 
  • 5 yemek kaşığı tereyağ 
  • Çok az tuz 

Yapılışı:
  • Tereyağ tavada yakmadan kaynatılır.
  • Yağ iyice kızınca mısır unu eklenir.
  • Kısık ateşte yakmadan rengi dönene kadar sürekli karıştırılarak kavrulur.
  • Süt eklenip, hızlıca karıştırılır.
  • Önceden küçük parçalara ayrılmış peynir tavaya eklenir.
  • Peynir eriyene kadar arada karıştırılarak pişirilir.
  • Tercihen pişirilen tavada ve sıcak olarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...