23 Ocak 2014 Perşembe

MIHLAMA

Mıhlama Tarifi
Mıhlama Nasıl Yapılır
  
Malzemeler:
  • 300-350 gram mıhlama (kolot) peyniri 
  • 4 yemek kaşığı mısır unu 
  • 2 su bardağı süt veya su 
  • 150 gram tereyağı 
Yapılışı:
  • Küçük parçalara ayrılan tereyağı tavada yakmadan kaynatılır.
  • Yağ iyice kızınca mısır unu eklenir.
  • Kısık ateşte yakmadan rengi dönene kadar karıştırılır.
  • Su veya süt eklenip, hızlıca karıştırılır.
  • Önceden ince uzun parçalara ayrılmış peynir tavaya eklenir.
  • Peynir eriyene kadar çok az karıştırılarak pişirilir.
  • Tercihen pişirilen tavada ve sıcak olarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...