Mıhlama Tarifi
Mıhlama Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 300-350 gram mıhlama (kolot) peyniri
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 2 su bardağı süt veya su
- 150 gram tereyağı
Yapılışı:
- Küçük parçalara ayrılan tereyağı tavada yakmadan kaynatılır.
- Yağ iyice kızınca mısır unu eklenir.
- Kısık ateşte yakmadan rengi dönene kadar karıştırılır.
- Su veya süt eklenip, hızlıca karıştırılır.
- Önceden ince uzun parçalara ayrılmış peynir tavaya eklenir.
- Peynir eriyene kadar çok az karıştırılarak pişirilir.
- Tercihen pişirilen tavada ve sıcak olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.