Balkabağı böreği tarifi
Balkabaklı börek nasıl yapılır
Rumeli böreği tarifi
Balkabaklı böreği çocukluk yıllarımda anneannem el açması yufka ile yapar, yufkaların arasına balkabaklı içten yayarak büyük tepside ateşin üzerinde çevire çevire pişirirdi.Hatırladığım kadarı ile iç malzemesi olarak sadece toz şeker ve rendelenmiş balkabağı konulurdu ama ben incecik çekilmiş ceviz de ekleyerek, fırında pişiriyorum.Bu güne kadar sofralarınızda sadece tuzlu böreklere yer verenlerdenseniz, farklı bir lezzet olan hafif tatlı bu Rumeli böreğini de özellikle çay saatlerinizde denemelisiniz.
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 1 kilogram bal kabağı ( temizlenmiş )
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Bal kabağı dilimlenip, soyulur, rendelenir.
- Toz şeker eklenerek tencerede kapağı kapalı olarak yumuşayana kadar pişirilir.
- Süzgeçte suyu süzüldükten sonra çatalla ezilir.
- Cevizler ve tarçın eklenerek karıştırılır.
- Yufkalar ortadan ikiye bölünür.
- Her yufkaya zeytinyağı fırça ile sürülür.
- Yufkanın kenarı boyunca bal kabaklı iç yayılır.
- Fazla sıkmadan rulo yapılır.
- Yağlanmış fırın tepsisine yufkalar dizilir.
- Yufkaların üzerine zeytinyağı sürülür.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Bu börek beni çağırıyor. Nefisss. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBence de bu sese kulak vermelisin Sibel'ciğim, börek ve ben bekliyoruz :)
SilEllerine sağlık ben de geçende balkabaklı ve tahinlisini yayınladım göz atarsan sevinirim o da çok lezzetli oluyor sevgiler...
YanıtlaSilSizin tarifinizde güzel,elinize sağlık.Benim böreğin tarifi çocukluk yıllarımdan kalma :)
SilBörek çok güzel görünüyor Nergis hanımcığim ellerinize sağlık.... bu arada bliğunuza üye oldum sevgiler(Selmanın organik mutfağı)
YanıtlaSilHoş geldiniz, her zaman beklerim Selma hanımcığım :) Sevgilerimle.
Sil