31 Ocak 2014 Cuma

SEBZELİ ÜÇGEN POĞAÇALAR

Sebzeli poğaça tarifi
Sebzeli poğaça nasıl yapılır
Ispanaklı, havuçlu, zeytinli, lorlu poğaça nasıl yapılır
Mayalı sebzeli poğaça tarifi
     Hamurunda ıspanak, havuç, zeytin bulunan, iç malzemesi olarak da içine lor veya peynir koyabileceğiniz bu üçgen poğaçaların hamurunu merdane ile açıp  mayalandıktan sonra çok kısa sürede şekil verebilirsiniz.Özellikle sebze yemek istemeyen çocuklarınız için de her şeyin içinde olduğu bu poğaçalar alternatif olur diye düşünüyorum. 
Malzemeler:
  • 500 gram ıspanak yaprağı
  • 2 adet havuç 
  • 1 çay bardağı çekirdeksiz siyah zeytin
  • 5 su bardağı un 
  • 1 paket Dr.Oetker ınstant maya 
  • 1 çay bardağı ılık süt 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay bardağı tereyağı 
  • 1 su bardağı ılık su 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 çay kaşığı tuz
İçine:
  • 150-200 gram az tuzlu lor
Üzerine:
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • Çörek otu 

Yapılışı:
  • Ispanak yaprakları ve havuç temizlenip, yıkanır.
  • Zeytinin çekirdekleri çıkartılıp, incecik doğranır.
  • Doğranmış yapraklar ve rendelenmiş havuçlar çok az tuz ile ovulup, süzgece konulur.
  • Derin bir kap da unun içine; instant maya, şekerli ılık süt, ılık su, zeytinyağı, yumurta ve tereyağ eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Yoğurulan hamurun üzeri örtülerek yarım saat mayalandırılır.
  • Süzgeçte suyu süzülen ıspanak yaprakları ve havuç elimizle iyice sıkılıp, ince kıyılmış zeytinlerle birlikte hamura eklenip, yoğurulur.
  • Hamur unlanmış tezgah üzerinde merdane ile bir parmak kalınlığında açılır.
  • Karelere kesilip, ortasına lorlu iç malzemesi konularak, üçgen şeklinde kapatılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
  • Üstlerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpilir.
  • Tepside yarım saat daha mayalandırılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40-50 dakika kontrol edilerek pişirilir.

7 yorum:

  1. Sebzesiyle, peyniriyle hem çok lezzetli olduğunu tahmin ediyorum, hem de un hariç masum gözüküyor. Görüntüler ve anlatım da süper ama ben gene de açma olduğu için yapamam ama yufka ile deneyebilirim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yufka ile nasıl olur bilemiyorum,hamurun sebzeler ile birlikte yoğurulması gerekiyor ama bence siz bu tarifi kesinlikle yapabilirsiniz İlhan bey,siz ne tarifler yaptınız biliyorum :)
      Gene de yufka ile denemek isterseniz,eski tarihli bu tarifim işinize yarar belki, http://nergismevsimi.blogspot.com.tr/2013/01/uc-renkli-borek.html

      Sil
  2. Ellerine sağlık harika bir poğaça sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. mükemmel ben bir keresinde böyle bir hamurla (içinde patates de vardı) kek tenceresinde tuzlu kek şeklinde yapmıştım.
    ellerine sağlık bunu mutlaka deneyeceğim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice'ciğim bu tarifte kek gibi kabardı ,kabarmadı sorunu yok,her şekilde oluyor.Şimdiden afiyet olsun,sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...