29 Ocak 2014 Çarşamba

AVOKADO SALATASI

Avokado salatası tarifi
Avokadolu kırmızı biberli salata nasıl yapılır

     Son yıllarda Akdeniz bölgemizde de yetiştirildiğinden, sofralarımızda kullanımı artan avokadonun kararmaması için kestikten sonra kullanmayacağımız kısmına limon sıkıp, çekirdeğini de yuvasında bırakarak saklamak gerekiyormuş, gerçi ben aldıktan sonra hemen kullanıyorum ama eğer olgunlaşmadan aldıysanız gazete kağıdına sararak yumuşadıktan sonra kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 adet olgun avokado 
  • 1-2 adet taze soğan 
  • 5-6 sap dereotu 
  • 5-6 adet doğranmış çekirdeksiz siyah zeytin
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet limonun suyu
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz
Yapılışı:
  • Avokado soyulup, çekirdeği çıkartılır.
  • Avokado ve kırmızı biberler küp küp doğranır.
  • Taze soğan, dereotu ve siyah zeytinler ince ince kıyılır.
  • Limon suyu, dövülmüş sarımsak, tuz ve zeytinyağı ile sos hazırlanır.
  • Bütün malzemeler karıştırılıp, servis tabağına alınır.


4 yorum:

  1. Gerçekten çok sağlıklı bir salata olmuş. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.Avokadonun besin değerleri çok yüksek olunca diğer salatalara göre daha da sağlıklıdır herhalde :) Sevgiler.

      Sil
  2. Tam bir kis salatasi olmus ellerine saglik sevgiler..

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...