Arapsaçlı kuru börülce yemeği nasıl yapılır
Rezeneli kuru börülce yemeği tarifi
İzmir'de henüz kışın soğuk yüzünü görmesek de, yurdun pek çok yerinde artık soğuklar başladığına göre evdeki kuru gıdaları değerlendirmenin de tam zamanı diye düşünüyorum. Arapsaçı bulabilirseniz, arapsaçlı kuru fasulye yemeği veya arapsaçlı kuru börülce yemeği; arapsaçı bulamazsanız artık hemen her yerde satılan ve biz Egeliler için, yazın tazesi, kışın da kurusu vazgeçilmezlerimizden olan kuru börülce çorbasını, kuru börülce yemeğini veya salatasını yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- Yarım kilogram kuru börülce
- Yarım kilogram arapsaçı
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Kurutulmuş bir kaç tane acı biber
- Tuz
Yapılışı:
- Kuru börülceler bir gece önceden bol su içinde bekletilir.
- Ertesi gün kaynatılıp, ilk kara suyu dökülerek gerekirse tekrar sıcak su eklenip pişirilir.
- Yemeklik doğranmış kuru soğan bir tencerede pembeleştirilir.
- Arapsaçlarının sert kısımları ayrılarak hiç kum kalmayana kadar bir kaç kere yıkanır.
- Çatala gelecek büyüklükte doğranarak, kuru soğanlarla birlikte biraz kavrulur.
- Kuru börülceler ve acı kuru biberlerde eklenir.
- Üzerini geçecek kadar sıcak suyla kısık ateşte bir kaç taşım daha pişirilir.
- Ocaktan alınıp, istenirse karabiber de eklenip, ılık servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.