Bal kabaklı milföy çöreği nasıl yapılır
Bal kabaklı milföy çöreği tarifi
Çayın yanına acil olarak tatlı yada tuzlu bir şeyler yapmak istediğinizde milföy hamurlarına değişik şekiller verip, farklı lezzetler yaratabilirsiniz. Her zaman elinizin altında bulundurulabilecek bu hamur çeşidinden istediğiniz kadarını kullanıp, tekrar buzluğa koyarak bekletebilirsiniz. Boş olarak yapıldığında bile puf puf kabaran bu hamura, ben iç malzemesi olarak bu defa evde artmış olan bal kabağı tatlısının suyunu iyice süzüp, püre haline getirdikten sonra biraz da irice ceviz parçaları ve tarçın ekleyerek kullandım.
Malzemeler:
- 1 paket milföy hamuru
- Yarım kilogram bal kabağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı dolusu tarçın
- Temizlendikten sonra yıkanıp, parçalara ayrılan bal kabağına toz şeker eklenip, kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirilir.
- Pişen kabaklar çatalla ezilerek püre haline getirilip, irice dövülmüş cevizlerle karıştırılıp, soğumaya bırakılır.
- Milföy hamurları paketinden çıkartılıp, biraz çözülmesi için dışarıda bekletilir.
- Şekil verilebilecek duruma gelen kare hamurların içine bal kabağı püresi, ceviz konulup, tarçın serpilir.
- Hamurlar kapatılıp, ek yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Üzerlerine fırçayla yumurta sarısı sürülür.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Balkabağının böreğini çok merak ediyorum tarifiniz çok pratik deneyeceğim ellerinize sağlık sunum yine çok şık ve iştah açıcı...
YanıtlaSilBu hali çok daha pratik ama anneannelerimizin yaptığı haline yakın bir tarif de blogda mevcut bakmak isterseniz :) Aşağıdaki linki yazıp tıklayabilirsiniz :) Çok teşekkürler, sevgiler.
YanıtlaSilhttps://nergismevsimi.blogspot.com.tr/2014/01/balkabagi-boregi.html
Çok teşekkür ederim her iki tarifi de not ettim, yufkalı olan daha farklıdır mutlaka el açması gibi olur, geçtiğimiz gün bloğunuzdan ıspanaklı mini böreği denedim ben içi patatesli olarak yaptım, daha önce illaki yapışır o kabarıklığı kalmazdı sardığım böreklerin ilk kez bu tarifte öyle birşey olmadı formunu koruyan çok güzel börekler oldu, çok teşekkürler.. :)
Sil