Sütlü sebze çorbası nasıl yapılır
Kereviz çorbası tarifi
Sebze çorbası tarifi
Çorba ile kış ayları arasında benim için sarsılmaz bir bağ var; nedense misafir sofraları hariç yazın hiç aklıma çorba yapmak gelmezken, kışın da çorbasız soframız olmaz :) Ben malzeme listesinde ikişer tane kereviz, patates, havuç kullandım ama siz hangi sebzenin baskın olmasını isterseniz o sebzeleri daha fazla kullanabilirsiniz.
Malzemeler:- 2 adet kereviz
- 2 adet küçük boy patates
- 2 adet küçük boy havuç
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- Bir kaç dal taze kereviz yaprağı
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 5 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- Karabiber
- Tuz
- Sebzeler soyulup, yıkanıp, doğranır..
- İki su bardağı su ile tencerede yumuşayana kadar haşlanır.
- Zeytinyağında un pembeleşene kadar kavrulduktan sonra azar azar su eklenerek açılır.
- Haşlanan sebzeler de eklenip, hepsi blenderden geçirilir.
- Püre haline gelen sebzelere süt ve sıcak su da eklenerek pişirilir.
- Karabiberi de eklenip, kaselere paylaştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.