Pekmez asidesi tarifi
Pekmez asidesi nasıl pişirilir
Pekmez tatlısı tarifi
Anadolu'nun pek çok yerinde farklı isimlerle yapılan aside tatlısı; içindeki pekmezle ve bol cevizle kış aylarında enerji verecek, sağlıklı, doğal bir tatlı yapmak isteyenler için;
Malzemeler:- 1 su bardağı üzüm pekmezi
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Ceviz
- Tereyağında un kavrulur.
- Pekmez ve su eklenir.
- Hiç pütür kalmayıncaya kadar sürekli karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.
- Servis tabağına alınıp, cevizle süslenir.
- Ilık veya soğuk olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.