Sigara böreği nasıl yapılır
Kolay börek tarifi
Benim ve pek çok kişinin küçük yaşlardayken bile kendi kendine yapabildiği ilk börek sigara böreğidir sanıyorum :) Öğrenci evimizde fırınımız olmadığından ve en kolay yapılan böreklerden olunca sık sık sigara böreği sarıp, yağda kızartırdık. Aslında herkesin bildiği bir börek ama ben hatırlayınca, hatırlatmak istedim :) İç malzemesi olarak lor ve dereotu karışımı seviyorum ama patatesli veya kıymalı olarak da sarabilirsiniz. İki yufka ile yapınca bile epey bir miktar çıkan bereketli bir börek ama isterseniz yufka sayısını arttırarak çok miktarda da yapabilir hatta sarıp dondurucuda bekletip, yenileceği zaman çıkartıp kızartabilirsiniz.
Malzemeler:- 2 adet yufka
- Lor veya beyaz peynir
- Dereotu
- Kızartmak için zeytinyağı
Yapılışı:
- Yufkalar tezgaha yayılıp, önce dört parçaya kesilir.
- Her parça tekrar dört veya beş parçaya kesilir.
- Bir yufkadan toplam on altı veya yirmi adet üçgen yufka elde edilir.
- Lor veya rendelenmiş beyaz peynir ince kıyılmış dereotu ile karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır.
- Her üçgen yufka parçasının geniş kısmına bir kaşık iç malzemesi konulup, fazla sıkı olmayacak şekilde sarılır.
- Sarılan böreklerin uç kısmı suya batırılıp, açılmaması için yapıştırılır.
- Kızartma tenceresinde kızgın yağda beşer beşer atılarak kızartılır.
- Tercihen sıcak servis edilir.
Bir ara dolabımda her daim bulunan börek çeşidiydi ama artık sıkıldım :) Artık farklı börek çeşitleri deniyorum
YanıtlaSilFarklı şekilli börekleri denesem de, yağda kızartma yerine fırında yapılanlar daha sağlıklı diye düşünsem de gene de arada yapıyorum :)
Sil