Sardalya tava nasıl yapılır
Kış geldi, balık sezonu açıldı, en sevdiğimiz balıklardan sardalya kızartmasının yanına biraz yeşil salata yapınca başka da bir şeye gerek kalmadı :) Küçük balıkları genellikle sağlık açısından çok az yağladığım balık tavasına dizip ters yüz ederek pişiriyordum ama ara sırada olsa bol yağda kızartmanın çok da bir zararı olmaz diye düşündüm, zira bol yağda çıtır çıtır kızarmış balıkların kılçıklarını ayıklayarak yemeyi daha çok seviyorum. Siz gene de bu halini çok sağlıklı bulmazsanız diğer sardalya tava tarifime de bakabilirsiniz :)
Malzemeler:
Yapılışı:
- 1 kilogram sardalya balığı
- 1 çay bardağı kadar mısır unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kızartmak için zeytinyağı
- Balıklar ayıklanıp bol su altında yıkanır.
- Suyu süzdürülüp, kağıt havlu ile kurulanır.
- Tuz serpilip, iki tarafı da unlandıktan sonra unun fazlası silkelenir.
- Derin bir kızartma tavasında bol zeytinyağı kızdırılır.
- Üçer dörder kızgın yağa atılan balıklar kızartılır.
- Kızarmış balıklar kağıt havlu üzerine çıkarılır.
- Sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
SilÇıtır çıtır... tam da zamanı ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBen de en çok bu çıtır halini seviyorum :) Çok teşekkürler.
Sil