Melkili Milföy Börek Tarifi
Mantarlı Milföy Börek Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket milföy hamuru
- 500 gram çıntar ( melki )
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı domates püresi
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil sivri biber
- 2 adet yumurta
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Milföy hamurları buzluktan çıkartılıp, oda sıcaklığına gelmesi beklenir.
- Yemeklik doğranmış kuru soğan ve doğranmış mantarlara domates püresi eklenip, suyunu çekene kadar zeytinyağında kavrulur.
- Doğranmış domates, biber, karabiber ve tuzu da eklenerek karıştırılır.
- Milföy hamurlarının içine birer yemek kaşığı mantarlı iç malzemesinden konulup, üçgen şeklinde kenarları bastırılarak kapatılır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilip, tercihen sıcak servis edilir.
Elinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
Sil