Ispanak Çorbası Nasıl Yapılır
Pırtike Çorbası Tarifi
Pırtike Çorbası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- Yarım kilogram ıspanağın yaprakları
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sumak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 litre su
- Pul biber
- Tuz
Yapılışı:
- Ispanağın kökleri ayrıldıktan sonra yaprakları iyice yıkanır.
- Bir kaseye konulan sumağın üzerine sıcak su dökülüp, on beş dakika kadar bekletildikten sonra süzülür.
- Zeytinyağı konulmuş tencerede doğranmış kuru soğan ve salça kavrulur.
- İrice doğranmış ıspanak yaprakları, pul biber ve tuz eklenip, çevrilir.
- Haşlanmış nohut, pirinç, sumağın bekletildiği süzülen su da eklenir.
- Çorbanın suyu da eklenip, pirinçler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirildikten sonra ocaktan alınır.
Elinize saglik
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
SilIspanağı çok severim ama hiç bu tarzda pişirmedim. Elinize sağlık...
YanıtlaSilKış olunca değişik çorba arayışlarına giriyorum, bu çorba da Siirt yöresine aitmiş :) gerçi yapılışı ıspanak yemeğine benziyor ama biraz daha sulu hali ve sumak suyu da ayrı bir lezzet veriyor.Çok teşekkür ederim.
Sil