Pırasalı Karmaca Tarifi
Pırasalı Karmaca Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 kilogram ince pırasa
- 3 adet yumurta
- 2 adet kuru soğan
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı mısır unu
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
Yapılışı:
- Pırasalar iyice yıkanıp, ince ince kıyılır.
- Kuru soğan yemeklik doğranır.
- Tuzu da eklenip, zeytinyağı konulmuş tavada pırasalar yumuşayana kadar kavrulduktan sonra ocaktan alınıp, soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra yumurtalar, yoğurt, mısır unu, kabartma tozu ve baharatlar da eklenerek karıştırılır.
- Yağlanmış fırın kabına yayılıp, önceden 175 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık bir saat kontrol edilerek pişirilir.
- İlk sıcaklığı geçince dilimlenerek servis edilir.
Elinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler...
Sil