Maraş Tarhanası Çorbası Tarifi
Cips Tarhana Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 250-300 gram Maraş yaprak tarhanası
- 1 litre sıcak su
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Tuz
Yapılışı:
- Tarhana yaprakları tencereye alınıp, üzerine sıcak su dökülür.
- Kapağı kapatılarak bir gece yumuşaması için bekletilir.
- Tencere orta ateş üzerine alındıktan sonra başka bir kapta biraz su ile çırpılan yoğurt azar azar çorbaya eklenir.
- Dövülmüş sarımsak, haşlanmış nohutlar ve tuzu da eklenir.
- Gerekirse biraz daha sıcak su eklenerek, çorba kıvam alana kadar pişirilir.
- Sos tenceresinde yağ kızdırılıp, kuru nane yakmadan çevrilerek çorbanın üzerine dökülür.
- Tercihen sıcak olarak servis edilir.
Elinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
Sil