14 Ocak 2019 Pazartesi

YAPRAK TARHANA ÇORBASI

Yaprak Tarhana Çorbası Tarifi
Maraş Tarhanası Çorbası Tarifi
Cips Tarhana Çorbası Tarifi
Malzemeler: 
  • 250-300 gram Maraş yaprak tarhanası 
  • 1 litre sıcak su 
  • 1 su bardağı süzme yoğurt 
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut 
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı 
  • 1 yemek kaşığı kuru nane 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Tarhana yaprakları tencereye alınıp, üzerine sıcak su dökülür.
  • Kapağı kapatılarak bir gece yumuşaması için bekletilir.
  • Tencere orta ateş üzerine alındıktan sonra başka bir kapta biraz su ile çırpılan yoğurt azar azar çorbaya eklenir.
  • Dövülmüş sarımsak, haşlanmış nohutlar ve tuzu da eklenir.
  • Gerekirse biraz daha sıcak su eklenerek, çorba kıvam alana kadar pişirilir.
  • Sos tenceresinde yağ kızdırılıp, kuru nane yakmadan çevrilerek çorbanın üzerine dökülür.
  • Tercihen sıcak olarak servis edilir.


2 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...