Kuru Üzümlü Kurabiye Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1,5 su bardağı mısır nişastası
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı kuru üzüm
Yapılışı:
- Kuru üzümler sıcak su içinde yumuşayıncaya kadar bekletildikten sonra süzülüp, kağıt havlu ile iyice kurulanır.
- Oda sıcaklığındaki tereyağ, pudra şekeri, mısır nişastası derin bir kap içinde karıştırılır.
- Kurabiyenin üzerine yumurta sarısı sürülecekse, yumurta sarılarından biri ayrılır.
- Tereyağlı karışıma yumurta, kabartma tozu, vanilya ve azar azar da un eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Kuru üzümler de eklenerek yoğurulan hamur streç filme sarılarak buzdolabında yarım saat kadar bekletilir.
- Buzdolabından çıkarılan hamur dört parçaya ayrılıp, her parça ince uzun rulo şeklinde yuvarlanır.
- Ruloların üzerine biraz bastırılıp, yassılaştırıldıktan sonra istenirse ayrılan yumurta sarısı sürülüp verev verev kesilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yarım saat kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülmediyse, pudra şekeri elenerek servis edilir.
Elinize sağlık not aldım
YanıtlaSilÇok teşekkürler, umarım beğenirsiniz :)
Sil