6 Şubat 2019 Çarşamba

FIRIN POŞETİNDE TAHİNLİ KABAK TATLISI

Balkabağı Tatlısı Tarifi
Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır
Fırın Poşetinde Kabak Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
  • 1 kilogram temizlenmiş balkabağı 
  • 2 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı ceviz 
  • 1 çay bardağı çifte kavrulmuş tahin

Yapılışı:
  • Balkabağının kabukları soyulur, çekirdekli iç kısmı da temizlenir.
  • Yıkandıktan sonra süzülüp, kurulanır.
  • Kabaklar iki parmak kalınlığında dilimlere ayrılır.
  • Fırın torbasının içine toz şeker ve kabak dilimleri doldurulup, torbanın ağzı sıkıca bağlanır.
  • Fırın tepsisine konulan torbanın üzerine kürdan batırılarak beş altı yerinden delikler açılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Fırın torbası açıldıktan sonra kabaklar 10-15 dakika kadar daha karamelize olması için fırınlanır.
  • Soğuyunca servis tabağına alınıp, üzerine tahin  gezdirilip, irice dövülmüş cevizler serpilir.

2 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...