11 Şubat 2019 Pazartesi

PATATESLİ GÜL TAVUK

Patatesli Tavuk Tarifi
Cips Tavuk Patates Tarifi
Atıştırmalık Gül Tavuk Tarifi
Malzemeler: 
  • 2 adet tavuk göğsü 
  • 1 su bardağı galeta unu 
  • Karabiber 
  • Kırmızı Pul biber 
  • Kekik 
  • Tuz 
  • Kürdan 
  • 1 kilogram patates 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı mısır cipsi
  • Kırmızı pul biber 
  • Kekik 
  • Tuz
Yapılışı: 
  • Patatesler soyulup, yıkandıktan sonra elma dilimi şeklinde doğranır.
  • Dövülmüş mısır cipsi, zeytinyağı ve baharatlarla karıştırılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılır.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Tavuk göğüsleri streç film arasında dövülüp inceltildikten sonra ince uzun şeritler halinde kesilir.
  • Galeta unu ve baharatlarla iyice karıştırılır.
  • Her şeride yuvarlanarak gül şekli verildikten sonra açılmaması için kürdanla tutturulur.
  • Kızdırılmış bol zeytinyağında kızartılıp, kağıt havlu üzerine çıkartılır.
  • Elma dilimli patateslerle birlikte sıcak servis edilir.

4 yorum:

  1. Sunum için güzel bir fikir, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ufak bir dokunuşla, değişik bir görüntü oldu.Meze ve atıştırmalık olarak güzel oluyor çıtır çıtır :) Çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Elinize sağlık
    Harika olmuş

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...