23 Şubat 2019 Cumartesi

ŞAM KURABİYESİ

Şam kurabiyesi tarifi
Şam kurabiyesi nasıl yapılır
Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler:
  • 3 adet yumurta 
  • 2 su bardağı toz şeker 
  • 1,5 su bardağı yoğurt 
  • 1,5 su bardağı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı karbonat 
  • 3-4 damla limon suyu 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 3 adet portakal kabuğu rendesi 
  • 8 su bardağı un 
Yapılışı:
  • Yumurta ve toz şeker mikserle çırpılır.
  • Zeytinyağı, portakal kabuklarının rendesi, kabartma tozu, yoğurdun üzerine karbonat ve limon suyu dökülüp karıştırılır.
  • Hafif ele yapışacak kıvamda bir hamur olana kadar elenmiş un azar azar eklenip, yoğurulur.
  • Elimiz çok az yağlanarak hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlanarak şekil verilir.
  • Şekil verildikten sonra toz şekere batırılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirildikten sonra fırının ayarı 180 dereceye düşürülerek 15 dakika kadar daha pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...