9 Şubat 2019 Cumartesi

PATATESLİ POĞAÇA

Poğaça Tarifi
Patatesli Poğaça Tarifi
Patatesli Poğaça Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 2 su bardağı süt                                          
  • 1 su bardağı zeytinyağı                              
  • 2 adet yumurtanın akı  
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 5-6 su bardağı kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi:
  • 5-6 adet haşlanmış patates 
  • 1 adet kuru soğan
  • Dereotu
  • Karabiber
  • Tuz                                             
Üzerine: 
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • Susam                                          
Yapılışı: 
  • Yemeklik doğranmış kuru soğan zeytinyağında pembeleştirilir.
  • Haşlanan patatesler soğuduktan sonra soyulup, rendelenir.
  • İnce kıyılmış dereotu, tuz ve karabiber de eklenip, hepsi karıştırılır.
  • Unun yarısı yoğurma kabına elenir.
  • Ilık süt, instant maya, şeker ve yumurtaların akları da eklenip, karıştırılır.
  • Kalan un da azar azar kontrollü olarak eklenip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Üstüne bez örtülüp bir saat kadar sıcak bir ortamda mayalandırılır.
  • Hamurdan alınan parçalar elimizde biraz açılıp, iç malzemesi konulduktan sonra kapatılır.
  • Kapatılan hamurun ek yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
  • Tepside de yarım saat mayalandırılıp, önceden ısıtılmış 190 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.

2 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...