26 Şubat 2019 Salı

LABADA SARMASI

Labada sarması tarifi
Labada sarması nasıl yapılır
Evelik sarması tarifi
Malzemeler:
  • 1 adet irice demet labada yaprağı
  • 1,5 su bardağı dolmalık pirinç
  • 4-5 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan 
  • 1 demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • Tuz
Yapılışı:
  • Pirinç ayıklanıp, sıcak su içinde bekletilir.
  • Zeytinyağı konulan tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanlar pembeleştirilir.
  • Domates püresi de eklenerek biraz kavrulur.
  • Süzülen pirinçler, tuz, baharatlar ve ince kıyılmış dereotu da eklenerek karıştırılır.
  • Labada yapraklarının sarmaya uygun olanları ayrılıp, iyice yıkanır.
  • Yaprakların sarılabilmesi için, kaynar su dolu tencerede bir süre bekletilir veya yapraklar çok sertse bir iki taşım kaynatılır.
  • Yapraklar yumuşayınca çıkarılıp süzgeç üzerine alınır.
  • Süzülen yaprakların sapları kesilip, ortadaki sert kısımları bıçakla ezilerek yumuşatılır.
  • Yaprakların geniş kısmına iç malzemesi konulup, sarılır.
  • Kesilen saplar tencerenin altına bir sıra konulup, üzerine sarılan dolmalar düzgünce sıralanır.
  • Dolmaların üzerine uygun bir tabak kapatılıp, üzerini biraz geçecek kadar su konulup, zeytinyağı ve tuz da eklenerek pişirilir.
  • Servis tabağına alınan dolmalar tercihen yanında yoğurtla ılık olarak servis edilir.

2 yorum:

  1. kimbilir ne kadar lezzetlidir..emeğinize sağlık...sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarmanın, dolmanın her çeşidini seviyoruz :) Çok teşekkürler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...