22 Şubat 2019 Cuma

MUSKA BÖREĞİ

Muska Böreği Tarifi
Muska Böreği Nasıl Yapılır
Yufka Börekleri
Malzemeler:
  • 2 adet yufka 
  • 3-4 adet haşlanmış patates
  • 1 su bardağı lor 
  • 1 demet dereotu
  •  Karabiber 
  • Tuz
  • Kızartmak için zeytinyağı
Yapılışı: 
  • Yufkalardan dört parmak kalınlığında şeritler kesilir.
  • Ortaya denk gelen uzun parçalar ikiye bölünür.
  • Haşlanmış patatesler soyulup iyice ezilir.
  • Patateslere lor, ince kıyılmış dereotu, tuz ve karabiber de eklenerek iç malzemesi hazırlanır.
  • Her şeritin uç kısmına bir tatlı kaşığı kadar iç malzemesinden konulup, çevire çevire üçgen muska gibi sarılır.
  • Açılmaması için, uç kısımları su ile ıslatılıp, yapıştırılır.
  • Kızdırılmış bol zeytinyağında kızartılıp, kağıt havlu üzerine alınır.
  • Tercihen sıcak servis edilir.



2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok sık yaparım Blog sayfam olmasına rağmen Blog dan yorum yapamadım. Sevgiyle ve dostlukla kalın . Mualla Süllü Öksüzler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sık yaptığımız ve sevilen böreklerden ama ben hafta sonu için hatırlatayım istedim.Çok teşekkürler Mualla hanımcığım.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...