Çikolatalı çörek tarifi
Çikolatalı çörek nasıl yapılır
Çikolatalı kalp çörek tarifi
Instant mayalı çörek tarifi
Yeni yılın ilk günlerinde paylaştığım ilk tarifim tatlı bir çörek olsun, tatlı yiyelim tatlı konuşalım istedim :) Umarım geçtiğimiz yılın sıkıntıları, üzücü olayları geçen yılda kalır da, yeni yılda özlediğimiz barış ve huzur ortamında yaşamamız mümkün olur. Yeni yılın ilk hafta sonunda bu çikolatalı kalp çöreklerinden yapmak isterseniz, içine çikolata yerine haşhaş ezmesi, tahin, tarçınlı şeker karışımı veya reçel de kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
Çikolatalı çörek nasıl yapılır
Çikolatalı kalp çörek tarifi
Instant mayalı çörek tarifi
Yeni yılın ilk günlerinde paylaştığım ilk tarifim tatlı bir çörek olsun, tatlı yiyelim tatlı konuşalım istedim :) Umarım geçtiğimiz yılın sıkıntıları, üzücü olayları geçen yılda kalır da, yeni yılda özlediğimiz barış ve huzur ortamında yaşamamız mümkün olur. Yeni yılın ilk hafta sonunda bu çikolatalı kalp çöreklerinden yapmak isterseniz, içine çikolata yerine haşhaş ezmesi, tahin, tarçınlı şeker karışımı veya reçel de kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
- 3,5 su bardağı un
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 50 gram eritilmiş tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 paket instant maya
- 1,5 çay bardağı ılık süt
- 250 gram sürülebilir çikolata
Yapılışı:
- Sürülebilir çikolata hariç, diğer malzemeler karıştırılır.
- Çok az ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Oda sıcaklığında üzeri örtülerek bir saat mayalandırılır.
- Bezelere ayrılıp, üzeri örtülür.
- Her beze çok az unlanmış tezgah üzerinde kahve tabağı büyüklüğünde açılır.
- Üzerlerine bir tatlı kaşığı kadar çikolata sürülür.
- Rulo halinde sarılan hamurun iki ucu birleştirilir.
- Rulo yan çevrilip, ucundan bir iki santim kalacak kadar bıçakla kesilir.
- Kesilen yer ayrılıp, iki ucu yana çevrilerek kalp şekli verilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında, 25 dakika kadar kontrol edilerek pişirilir.