Cepli Sandviç Ekmeği Tarifi
Cepli Sandviç Ekmeği Nasıl Yapılır
CHEFika'nın bloğunda görüp yaptığım, özellikle çocukların yanına beslenme olarak koymaya veya işe giderken yanımıza almaya çok uygun bu tarifin orjinali pasta tabağı büyüklüğünde açılan hamurlarla yapılıyor ama ben hem daha kolay yenilebilsin, hem de daha çok sayıda olsun diye pasta tabağı yerine, çay tabağı büyüklüğünde açtım. Bu büyüklükte otuz adet sandviç oldu. Hamur mayalı olduğundan kabarıyor ve bekledikçe biraz daha büyüyor. Sandviçlerin ölçüsünü küçültünce, normal domates yerine ceplere rahat girebilmesi için cherry domateslerden kullandım.
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 4,5 su bardağı un
- 1 paket Dr.Oetker instant maya
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Yarım çay bardağı susam
- Peynir, domates, maydanoz
Yapılışı:
- İnstant maya ile yoğurulan hamurun üzeri örtülerek, bir saat kadar mayalandırılır.
- Kabarıp iki katına ulaşan hamurdan parçalar kopartılır.
- Merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açılır.
- Üzerine fırça ile zeytinyağı sürülerek, ikiye katlanır.
- Katlanan yere zeytinyağı sürülüp tekrar katlanır.
- Üçgen şekline gelen hamurun açık kenarı sıkıca bastırılır.
- Ek yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
- Fırından çıkıp, hafif ılıyınca parmağımızla ittirilerek cepler açılır.
- Açılan ceplere sırası ile kare kesilmiş peynir üçgen görünecek şekilde dik olarak, ikiye kesilmiş domatesin de çekirdekleri çıkartılarak konulur.
- Aralara maydanoz dalları konularak servis edilir.