Yasemin çiçeği reçeli tarifi
Yasemin çiçeği reçeli nasıl yapılır
Yasemin reçeli tarifi
Yaz boyunca yazlığın bahçesinde güzel kokusunu duyduğumuz yaseminin sadece çiçek kısımlarını kullanarak, yasemin çiçeği reçeli yaptım. Ben reçeli yaz aylarında yaptım ama evimizin karşısındaki okulun bahçesinde, halen çiçek açan bir yasemin olduğuna göre yerken de o güzel kokusunu alabildiğiniz bu reçeli isterseniz şimdi de yapabilirsiniz.
Malzemeler:- 2 su bardağı dolusu ayıklanmış yasemin çiçeği
- 1,5 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 adet limon suyu veya birkaç parça limon tuzu
- Yasemin çiçeklerinin sadece çiçekli kısımları ayıklanır.
- Çiçekler soğuk suyun içinde bekletilip, süzülür.
- Tencereye su ve şeker konulup, şeker eriyene kadar orta ateşte kaynatılır.
- Bir su bardağı kadar çiçek eklenip, kaynatmaya devam edilir.
- Çiçeklerin kokusunun iyice çıkması için, süzgeçten geçirilip ezilir.
- Kalan bir su bardağı çiçek ve limon suyu da eklenip, 5-10 dakika daha kaynatılır.
- Kuru ve temiz bir kavanoza konulup, kapağı kapatılarak ters çevrilir.