Kuru patlıcan biber kavurması tarifi
Kurutmalık patlıcan biber yoğurtlaması nasıl yapılır
Kışın en soğuk günlerini yaşadığımız; soğuktan pazara bile çıkmak istemediğim şu günlerde yaz sıcaklarında kuruttuğumuz patlıcan, biber, domates ve fasulye kurularını kullanmak için en uygun günlerdeyiz diye düşünüyorum.Kurutmalık sebzeleri kavurduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda yaktığınız kırmızı biber ve naneyi dökebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 su bardağı biber kurusu
- 1 su bardağı patlıcan kurusu
- 1 su bardağı domates kurusu
- 1 su bardağı fasulye kurusu
- 2-3 adet acı biber kurusu
- 3 adet kuru soğan
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Küçük parçalar halinde kurutulmuş sebzeler, yumuşayana kadar tuzlu suda haşlanır.
- İrice doğranmış kuru soğanlar ve sarımsaklar birlikte kavrulur, domates salçası eklenir.
- Haşlanmış kuru sebzelerin süzgeçte suyu süzdürülür.
- Sebze kuruları ve baharatlar da eklenerek, yarım saat kadar pişirilir.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda yakılmış kırmızı biber, nane dökülür.
- Eğer vegan iseniz yoğurt yerine sarımsaklı, domatesli sos da dökebilirsiniz.