Tavuk sarması tarifi
Sebzeli tavuk sarması nasıl yapılır
Rulo tavuk göğsü tarifi
Yeni yıl sofralarınızda ana yemek olarak yer alabilecek kadar güzel görünen, yapılışı da gerçekten çok kolay olan tavuk sarma için tavuk göğüslerini hazır dövülmüş olarak alabilir veya iki naylon yada streç film arasında etrafa sıçratmadan, parçalamadan kendiniz inceltebilirsiniz.Göğüsleri yeterince inceltip tavada çevirerek kızarttıktan sonra sofraya sıcak servis etmek için son on, on beş dakikada fırınlayarak servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 adet tavuk göğsü
- 2 adet havuç
- 2 adet kabak
- 2 adet kırmızı biber
- 4 diş sarımsak
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
- Kemikleri ve derisi çıkartılmış tavuk göğüsleri iki parçaya ayrılır.
- Altına ve üstüne streç film yayılan tavuk göğüsleri et dövücü ile vurularak iyice inceltilir.
- Dövülmüş sarımsaklar, karabiber ve tuz serpilip bekletilir.
- Havuç, kabak ve kırmızı biberler ince uzun şeritler halinde doğranır.
- Önce havuç, kırmızı biberler ve en son da kabak eklenerek çok az zeytinyağı ile tavada sotelenir.
- İnceltilmiş tavuk göğsünün içine sotelenmiş sebzeler konulup rulo gibi sarılarak, kürdanla sabitlenir.
- Hepsi hazırlandıktan sonra zeytinyağı konulmuş kalın tabanlı bir tavada her yönü çevrilerek iyice kızartılır.
- İstenirse 10 dakika kadar fırınlanıp, sıcak servis edilir.
Nergis'cim hemde sebzeli ellerine sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nilgün'cüğüm, sebze olunca daha hafif oluyor.Bir de malum sebzesiz yapamıyoruz :)
Sil