Kırma tavuk kebabı nasıl yapılır
Yılbaşı davet yemekleri
Osmanlı İmparatorluğu döneminde saray mutfağında yapılan yemekleri araştırıp bu konularda kitap yazan, unutulan tarifleri gün yüzüne çıkarıp mutfaklarımızda denememizi sağlayan Yunus Emre Akkor şefimiz bu sene ki blogger toplantımızın davetlileri arasındaydı.O günkü konuşması sırasında verdiği Kırma Tavuk Kebabı tarifini ilk misafir davetimde denedim.Tavuk yemeklerini pek sevmeyenlerin bile çok severek yediği yapılışı çok kolay, lezzeti dediklerine göre mükemmel bu kebabı davetlerinizde hatta yılbaşı sofralarınızda ana yemek olarak servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 adet bütün tavuk veya 8 parça kemiksiz derili tavuk budu
- 100 gram tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 10-15 adet arpacık soğanı
- 6 adet kurutulmuş kırmızı acı biber
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet rendelenmiş kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Tavuğun derisi kalacak şekilde kemikleri temizlenir.
- Tavuk bütün kullanıldıysa 8 parçaya ayrılır.
- Kuru soğanlar blender ile parçalanıp, tuz eklenir.
- Tavuk parçaları bu karışım ile ovalanıp, terbiyesi için yarım saat kadar bekletilir.
- Tereyağı yayvan bir tencereye konulup, yakmadan eritilir.
- Tavuk parçalarının üzerindeki rendelenmiş soğanlar sıyrılıp, temizlenir.
- Yağ kızınca tavuk parçalarının derili kısımları alta gelecek şekilde tavaya dizilip, arkalı önlü rengi değişene kadar iyice kızartılır.
- Ayıklanmış arpacık soğanlar, tuz, kuru acı biberler ve baharatları eklenip pişirilir.
- En son suyu da eklenerek kısık ateşte yarım saat kadar pişirilir.
- İnce kıyılmış maydanoz eklenerek, sıcak servis edilir.
nergizcim bize yaptığın tavuk herhalde harika herkez denesin .bende senden tarifini alacatım boylesi ıyı oldu .bütün yaptıklrın gibi buda çok güzel ellerine sağlık ..ailemiz seninle gurur duyuyor..
YanıtlaSilgülser.
Çok teşekkür ederim Gülser teyzeciğim, evet size yaptığım tavuk kebabının tarifini buradan alırsın diye düşündüm.Öpüyorum, sevgilerimle.
SilKolay ve çabuk pişen bir tavuk yemeğiymiş.ellerine sağlık ..Afiyet olsun.,
YanıtlaSilSevgiler
Şeniz'ciğim o gün Yunus Emre Akkor şefimiz anlatmıştı ya, gerçekten çok pratik bir tarifmiş.Sevgiler.
Silçok lezzetli görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilEllerine sağlık bu yemeği ben de yapmıştım harika oluyor çok lezzetli görünüyor sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkürler, hem de çok kolay bir tarif değil mi :)
SilKemikten ayirma kismini anlamadim buttan ayriliyomuki yada gogusten olmuyomu direk kemiksiz
YanıtlaSilButtan da, göğüsten de olur tabii Mahmut bey ama bu Yunus Emre Akkor şefimizin orijinal tarifi olduğundan tarife sadık kalmak istedim.Bir de göğüse göre but lezzet açısından daha çok tercih ediliyor sanıyorum.Kendiniz uğraşmak istemezseniz kasabınıza kemiksiz ama derili olarak hazırlatabilirsiniz.
Sil