17 Aralık 2014 Çarşamba

BUĞDAY SALATASI

Buğday salatası tarifi
Buğday salatası nasıl yapılır

       Ana öğün olarak veya salata olarak tüketebileceğiniz buğday salatasını evdeki malzemelerle hemen yapabilmek için, siz de benim gibi buğdayı önceden fazla miktarda haşlayıp, soğuduktan sonra tek kullanımlık poşetler halinde dondurarak gerektiğinde salatalarınızda, çorbalarınızda kullanabilirsiniz.Ben, bu salatayı geçen günlerde yaptığım aşureden fazla özleşmeden dişe gelecek kıvamda ayırdığım bir miktar buğdayı kullanarak yaptım.Bu tür salatalarda ki malzemelerin miktarı ve çeşitliliği biraz da damak zevkine göre belirlendiğinden siz de bu salataya uyacağını düşündüğünüz malzemeleri, istediğiniz miktarda ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2 su bardağı buğday 
  • 2-3 adet havuç 
  • 2 adet kırmızı biber 
  • 4-5 adet taze soğan 
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet limonun suyu 
  • Maydanoz 
  • Dereotu 
Yapılışı:
  • Buğday ayıklanıp, iyice yıkanır.
  • Bir gece önceden ıslatılır.
  • Ertesi gün biraz diri kalacak şekilde haşlanır.
  • Süzgece alınıp, soğuk sudan geçirilir.
  • Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu eklenir.
  • Kırmızı biberlerin çekirdekli kısımları temizlenip, minik minik doğranır.
  • Havuçlar soyulup, minik minik doğranır.
  • Maydanoz, dereotu ve taze soğanlar da doğranır.
  • Mısır da eklenip, malzemelerin hepsi karıştırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...