Tahinli çörek tarifi
Tahinli çörek nasıl yapılır
Tahini pek çok tarifte kullanmama rağmen, belki de çocukluk yıllarımdan kalma bir alışkanlıkla genelde kış aylarında tüketilen tahin pekmez ikilisinin de etkisi ile tahinli tarifleri kış aylarında havalar soğuyunca daha çok seviyorum.Tahinli çörek nasıl yapılır
Malzemeler:
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket hazır instant maya
- 1 paket kabartma tozu
- 4,5 -5 su bardağı un
- Tahin
- Toz şeker
- Malzeme karıştırılıp, yumuşak bir hamur yoğurulur, üzeri örtülür.
- Hamur iki katına çıkana kadar, bir saat mayalandırılır.
- Mayalanan hamur altı eşit parçaya bölünüp, her parça ince açılır.
- Aralarına tahin sürülüp toz şeker serpilerek,üst üste dizilir.
- Üst üste dizilen hamurlardan sarılarak rulo yapılır.
- On beş dakika kadar buzdolabında dinlendirilir.
- Keskin bir bıçakla rulodan bir parmak eninde parçalar kesilir.
- Kesilen kısım üste gelecek şekilde merdane ile biraz açılır.
- Kenarları bastırılarak kapatılır.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kızarana kadar pişirilir.
Çok cezbedici görünüyor.Bayılırım tahinli hamur işlerine .Ellerinize sağlık.Fincanda gözümden kaçmadı yani o da çok şık.İyi günlerde kullanın.
YanıtlaSilKışın tahinli tarifler çok iyi oluyor, enerji veriyor.Fincanda ki kış manzarası ile tahinli çörekler uyumlu olur diye düşündüm :) Çok teşekkürler.
SilHer şey nefis gözüküyor .Ellerinize sağlık,sürekli takipteyim.
YanıtlaSil