2 Aralık 2014 Salı

KARANFİLLİ UN KURABİYESİ

Un kurabiyesi tarifi
Un kurabiyesi nasıl yapılır
Karanfilli un kurabiyesi tarifi
     Hemen her evde yapılan ve sevilen un kurabiyesini yuvarlayıp, fırın tepsisine dizdikten sonra kurabiyelerin ortasına batırdığım karanfiller hem çok güzel bir koku, hem de lezzet verdi.İsterseniz öğütülmüş haldeki karanfilden bir yemek kaşığı kadar ekleyerek daha yoğun karanfil kokulu kurabiyeler yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 250 gram tereyağı                          
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı              
  • Yarım su bardağı buğday nişastası 
  • Yarım su bardağı pudra şekeri             
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 4 su bardağı un                              
Üzerine:
  • Pudra şekeri
  • Karanfil
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı ile pudra şekeri iyice karıştırılır.
  • Buğday nişastası, zeytinyağı ve kabartma tozu da eklenir.
  • Un azar azar eklenerek ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlanır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
  • Kurabiyelerin üzerine birer tane karanfil batırılır.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında,15-20 dakika beyaz kalacak şekilde pişirilir.
  • Üzerine pudra şekeri serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...