Yabani pırasa kavurması tarifi
Yabani pırasa kavurması nasıl yapılırKörmen kavurması tarifi
Körmen kavurması nasıl yapılır
Mevsimi geçmeden yabani pırasa bulabilirseniz; kavrulduktan sonra miktarı azalacağından fazladan bir kaç demet alarak yabani pırasa böreği veya yumurtalı kavurmasını yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 3 demet yabani pırasa (körmen )
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Pırasalar iyice yıkanır, gerekirse en dıştan bir katı soyulup, atılır.
- Bıçakla ince ince doğranır.
- Zeytinyağı konulmuş tavada arada karıştırılarak yumuşayana kadar kavrulur.
- Yumurtalar kırılıp, bir iki kez karıştırılarak pişmeye bırakılır.
- Tuz ve karabiberi eklenip, ılık servis edilir.
Nergis hanım tadı pırasaya benziyormu. Akdeniz de yaşıyorum buralarda hiç rastlamadım.Eminim güzeldir. Ellerinize sağlık Çiğdem pembezambak.wordpress.com
YanıtlaSilPırasadan daha lezzetli ama pırasa ile de hem börek içi hem de bu tarifi yapabilirsiniz.Sevgiler.
Sil