Muzlu tatlı tarifi
Bisküvili pastalar
Bu tarifi Nurdan'ın sayfasında görüp, yapalı üç yıl olmuş ama arşivimde paylaşmadıklarım nerede ise paylaştıklarımdan çok olunca arşivde bir yerlerde unutulmuş, daha fazla beklemesin diye düşündüm :) Bu tarifte ben muz kullanınca adını da muzlu pudingli pastacıklar diye değiştirdim. Siz çilekle, orman meyveleriyle veya istediğiniz meyvelerle de deneyebilirsiniz. Yapılışı ve servisi kolay bu mini pastacıklara yılbaşı sofralarınızda da yer verebilirsiniz.
Malzemeler:- 1 adet hazır kakaolu pastaban
- 1 paket kakaolu petit beurre bisküvi
- 1 paket Dr.Oetker Creme Ole vanilyalı
- 1 paket Dr.Oetker Creme Ole muz aromalı
- 2 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı süt
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Hindistan cevizi
- 2 - 3 adet muz
- Kakaolu pastaban ve bisküviler mutfak robotunda iyice parçalanır.
- Vanilyalı Creme Ole ve 2 su bardağı süt mikserle çırpılır.
- Pastaban ve bisküvi kırıntıları ile iyice karıştırılıp, buzdolabında bekletilir.
- Başka bir kapta 1 su bardağı süt ile krem şanti katılaşana kadar çırpılır.
- Muzlu puding ve 1, 5 su bardağı süt mikser ile çırpılır.
- Hepsi buzdolabında bekletilir.
- Tezgaha streç film serilip, üzerine bolca hindistan cevizi serpilir.
- Bisküvili hamur, hindistan cevizlerinin üzerine yayılır.
- Streç film hamura silindir şekli verecek şekilde sarılarak, hindistan cevizinin tüm hamura yapışması sağlanır.
- Tezgah üzerinde yuvarlayarak düzgün şekil verilir.
- Streç film açılıp, hamurdan üç parmak genişliğinde dilimler kesilir.
- Her dilimin kesilen yeri üste gelecek şekilde konulup, ortası çukurlaştırılır.
- Çukurların içine minik minik doğranmış muzlarla karıştırılmış, muzlu puding doldurulur.
- Pudinglerin üzerine krem şanti sıkılır.
- Muzların kararmaması için servisten hemen önce muz dilimleri konulur.
- İki saat kadar buzdolabında bekletilip, servis edilir.