Şam kurabiyesi nasıl yapılır
Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 3-4 damla limon suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet portakal kabuğu rendesi
- 8 su bardağı un
Yapılışı:
- Yumurta ve toz şeker mikserle çırpılır.
- Zeytinyağı, portakal kabuklarının rendesi, kabartma tozu, yoğurdun üzerine karbonat ve limon suyu dökülüp karıştırılır.
- Hafif ele yapışacak kıvamda bir hamur olana kadar elenmiş un azar azar eklenip, yoğurulur.
- Elimiz çok az yağlanarak hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlanarak şekil verilir.
- Şekil verildikten sonra toz şekere batırılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirildikten sonra fırının ayarı 180 dereceye düşürülerek 15 dakika kadar daha pişirilir.