20 Aralık 2013 Cuma

HER ÇOCUĞA BİR OYUNCAK ETKİNLİĞİ

Polar kumaştan çocuk oyuncakları nasıl yapılır
Çoraptan at  nasıl yapılır
     Geçen sene ''Sevgi ağacına bir Yaprak da Sen Olur musun'' etkinliğine katıldığım Begonya 35 bloğunun sahibi Leyla'dan, bu yıl da ''Her Çocuğa Bir Oyuncak Etkinliği'' daveti gelince, tüm yoğunluğuma rağmen bir kaç oyuncakla da olsa bu etkinliğine katılmak istedim. Bu etkinliğin özelliği, hastahanelerde uzun zaman tedavi gören çocuklara el emeğimiz ile kendi yaptığımız oyuncakları yılbaşı öncesi ulaştırmak ve onları biraz da olsa mutlu etmekti. Yaptığım oyuncaklar içinde en çok beğendiğim, eskiden özellikle erkek çocuklarının ağaç dallarından yapıp üzerine bindikleri hayali atlar oldu. Çocukluğumda benim de çok bindiğim bu hayali atları benim gibi seven kız çocukları da olabilir düşüncesi ile kız ve erkek çocuklar için bir çift at yaptım. Atlar için, büyük boy erkek çorabının içini silikon ile doldurup, içine soktuğum bir metrelik bir sopayı yapıştırarak sabitledim, yelelerini ve kulaklarını ince keçeden, göz ve burun deliklerini ise düğmelerden yaptım.
  Kullandığımız telefonlar artık çevirmeli olmasa da, çocuklar eski usul çevirmeli telefonları da tanısınlar, telefonla vakit geçirip sevdiklerini arayabilsinler diye düşünerek polar kumaştan ahizesi kaldırılabilen bir de telefon yaptım.
     Hastahanelerde genellikle çocukların ayaklarını ısıtmak için kullanılan termaforlardan alıp, termafora civciv şeklinde kılıf diktim.
   Etkinliğe katılan pek çok arkadaşımızın yaptığı gibi çocukların kullanması için, iki adet de yastık diktim.Çocukların beğeneceğini umduğum bu yastıklardan birini salyangoz, diğerini ise kedi şeklinde yaptım.
     İzmirli Yemek Blogları Buluşması çalışmalarının ardından, bir de önceden planlanmış yolculuk tarihim denk gelince, istediğim kadar oyuncak yapamadım ama neyse ki etkinliğe katılan arkadaşlarımızın yaptığı oyuncaklarla epeyce fazla sayıda oyuncak oldu sanıyorum. Siz de bu etkinliğe katılmak isterseniz, halen geç kalmış sayılmazsınız, hastanelerde tedavi gören, morale ihtiyacı olan çocuklarımıza birer tane de olsa kendi el emeğiniz ile hazırlayacağınız bir oyuncak yapıp, 25 Aralık tarihine kadar Leyla'ya ulaştırabilirsiniz.
 

18 Aralık 2013 Çarşamba

RAN GROUP KONAK PİER ETKİNLİĞİ

     Konak Pier'de Ran Group bünyesinde ki deniz manzaralı,tarihi dokulu birbirinden güzel mekanların tanıtımı ve bu mekanlarda ki lezzetlerin tadımı için 7 Aralık Cumartesi günü davet edildik.İlk durağımız Mandolin Cafe'de,Ran Group sosyal medya yöneticisi Umut Candan tarafından karşılandık.
     Sıcak içecekler ve sıcak bir sohbetle başlayan etkinlik,İzmir'e birbirinden değerli sanatçıların eserlerini getiren Nar Artiz Gallery ile devam etti.Son günlerde ki yoğunluk nedeni ile vakit ayıramadığım ve bittiğini sandığım ''Ara Güler İle Bir Ömür''fotoğraf sergisinin son gününe yetişmek beni ayrıca sevindirdi.

     Nar Artiz Gallery'i gezdikten sonra;her zevke hitap eden yaratıcı,özgün koleksiyonların,kaliteli ayakkabı, çanta ve aksesuarların yer aldığı İzmir'li bir marka olan Ranello'yu gezdik.
     Davet edildiğimiz mekanlardan,Konak Pier'in 150 yıllık tarihi dokusuna uygun % 100 Restoran Cafe&More'da ise dünya mutfağından lezzetler denedik.Otantik,country tarzda döşenmiş büyük bir salon ve isteyen herkesin ayrı bölümlerde oturmasına olanak sağlayan ev rahatlığında localardan oluşan,eşsiz deniz manzaralı bu mekanın görüntüsü ve dekorasyonu kadar sundukları lezzetler de çok özeldi.
       Şef'lerin açıklamalarına göre,katkısız ve kaliteli markaların ürünlerini kullanarak yaptıkları yemeklerin yanında ki  ekmeklerini bile kendileri hazırlıyorlar.Ara sıcak olarak, İtalyan mutfağından; Carpaccio Trio Pesce, Mini Caprese,Yılan Balığı Füme,Uzak doğu mutfağından;Sushi,Special Avacado Roll, California Roll ve Dragon Unagi Sushi ,Risotti Porcini ve % 100 Ravioli lezzetleri,Karidesli Noodle,% 100 Bonfileli Peynir Fondü  ve Cafe de Paris Soslu Et gibi lezzetleri denedikten sonra diğer tadım için mekandan ayrıldık.
     İkinci tadım mekanımız,kaliteli ve lezzetli et yemek isteyenlerin vazgeçemeyeceğini söyledikleri Dükkan Steakhouse'dı. Etleri 24 ile 90 gün arasında vakumlama sistemi ile dinlendirdikten sonra kullanan,et severler için sucuk,sosis gibi şarküteri ürünlerinin de bulunduğu Dükkan Steakhouse'da ben et yemediğimden bu tadıma katılmadım ama bu arada ikram edilen kırmızı şarap ile arkadaşlarıma eşlik ettim.
     Üçüncü tadım mekanımız ise benim tercihlerime en çok uyan Konak Pier'in rıhtımı üzerine kurulmuş olan Adabeyi'ydi. Şef Ahmet Ergül'ün bizler için hazırladığı enginar fırın,şakşuka,cibes,turp otu,kuru börülce,antep ezme, ahtapot,köz biber,köz patlıcan,kabak şayan,kaya koruğu,şevketi bostan,pancar ve patlıcan ezme gibi çoğu Ege mutfağına özgü çok sayıda meze ve torik lakerda,uskumru dolması gibi Adabeyi'nin spesiyal lezzetlerin yer aldığı sofra tadımlık değil,tadına doyulmaz güzellikte ve zenginlikteydi  :)
     Ben ertesi gün çok erken saatte yolculuğa çıkacağımdan,yanında damla sakızlı su ile birlikte ikram edilen Türk kahvesi ikramından hemen önce mekandan ayrıldım.
     İzmir körfezinin eşsiz manzarasında kapalı ve açık alanları ile adeta rıhtımda,denizin içinde ki bu mekanlara günün her saatinde;kahvaltı da,öğlen ve akşam yemeklerin de hatta alışveriş arasında bir kahve içip dinlenmek için bile uğranabilir.Her damak tadına uygun menüleri  ile İzmir'de büyük bir açığı kapatan bu mekanlara bizi davet eden;Ran Group ailesine,sosyal medya yöneticisi Umut Candan'a,grup danışmanı Bahar Güngör Torcu'ya,% 100 Restoran Cafe & More İşletme Müdürü Aytül Öküzcüoğlu'na,müdür yardımcısı Mecit Demirçekiç'e,Dükkan Steakhouse işletme müdürü Timur Mavibulut'a,Mandolin Cafe işletme müdürü Erhan Türkmen'e,Adabeyi işletme müdürü İnci Karakaş'a,Ranello ve Nar Artiz Galeri'ye,Şefler Fatih Taşkesen,Ahmet Ergül ve Sirisang Studiet'e ve ekibine çok teşekkürler.

Mandolin Cafe Facebook adresi: http://www.facebook.com/mandolincafeizgara
%100 Rest. Cafe & More Facebook adresi: http://www.facebook.com/yuzdeyuzcafe
Dükkan Steakhouse Facebook adresi: http://www.facebook.com/dukkansteakhouse
Ranello Facebook adresi: http://www.facebook.com/ranello
Nar Artiz Galeri Facebook adresi: http://www.facebook.com/narartiz

6 Aralık 2013 Cuma

5.İZMİRLİ YEMEK BLOĞU YAZARLARI BULUŞMASI


     Geleneksel hale gelen yemek bloğu yazarları buluşmasının beşincisi geçtiğimiz pazar günü;Sende Pişir,Mis Kokulu Lezzetler,Hep Leziz,Egeden Tarifler,Dilodan Tarifler bloglarının yazarları  ile birlikte benimde yer aldığım organizasyon komitesi tarafından düzenlendi.Bu buluşma,muhteşem İzmir Körfezi manzaralı Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nin A7 Şehir Kulübünde 52 yemek bloğu yazarının katılımıyla yapıldı.Buluşmaya katılacak blogger arkadaşlarımızın güzel bir gün geçirmesi için,mekan seçimi ile başladığımız çalışmalar son güne kadar hız kesmeden devam etti.

     Blogger arkadaşlarımızı karşılamadan önce Renkli Kolonya bloğunun hazırladığı,çekiliş için kullanacağımız numaraların yapıştırıldığı minik lavanta şişelerini ve Nilabell Makaron'un hazırladığı rengarenk makaronları girişe yerleştirdik. 
      Ben de blogger arkadaşlarıma o günün anısına,hobilerine mümkün olduğu kadar yer vermeye ve kendilerine benzetmeye çalıştığım şeker hamuru ile kapladığım kurabiyeler yaptım.Kurabiyelerin daha sonra yenilebileceğini düşünerek ellerinde anı olarak kalması için,kurabiye fotoğrafının da yer aldığı çift taraflı bir davetiye ve afiş hazırladım.Kurabiyeleri bayatlamaması için etkinliğe son bir hafta kala yaptığımdan zamanım çok azdı o nedenle aslında istediğim kadar ayrıntıya yer veremediğimi düşünürken,arkadaşlarımın yoğun ilgisi ve beğenisi beni hem şaşırttı hem de çok sevindirdi.Bir hafta boyunca profillerinde yaptığım kurabiyeleri paylaşmaları ise bence çok ince bir düşünceydi,bu jestleri için ayrı ayrı hepsine teşekkür ediyorum.
     İki seçenekten oluşan öğle yemeğine,tavuklu kirde ve fener balığı kavurması dışında ege otları, zeytinyağlıları tabağı,ara sıcaklar ve meyve ikramı ile devam edildi.Ayrıca Dr.Oetker'in kurduğu standda güler yüzlü elemanlarının hazırladığı mozaik pastalarının tadına bakıldı.Yemeklerinden,servisinden memnun kaldığımız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinin Reklam yönetmeni Derya İzgiş'in son dakikaya kadar süren ilgisine ve elemanlarının güler yüzlü servisine ayrıca teşekkürler...
     Sponsor firmalarımız bu etkinliğimizde de bizi gene yalnız bırakmadılar.Her arkadaşımızın evlerine küçük de olsa hediyelerle dönmeleri bizi ayrıca mutlu etti.Bu etkinlikte bana da Porland'dan porselen sahan ve Martı yayınlarından Melissa Senate'nin Aşk Tanrıçası'nın Yemek Okulu kitabı çıktı.
 











Etkinliğimize destek veren,tüm sponsor firmalarımıza çok teşekkür ederiz.
http://www.bacacafe.com/
http://bumerang.hurriyet.com.tr/ 
http://www.durubulgur.com/ 
http://www.droetker.com.tr/
http://www.chado.com.tr/ 
http://www.emsan.com.tr/ 
http://www.evim.net/ 
http://www.estuz.com.tr/ 
http://aryıldız.com/ 
http://www.figenkaravas.com/
http://www.feast.com.tr/ 
http://ekofit.com.tr/ 
http://www.mutlumutfaklar.com/fairy/ 
http://www.gurmereyon.com/ 
İnanlı Yapı : Eski İzmir Caddesi No : 319 Karabağlar / İzmir Tel: 02322261088 
http://www.imse.com.tr/
http://www.mentos.com.tr/
www.nilabellemacaron.com
http://www.porland.com.tr/ 
http://www.pepsico.com.tr/
http://renklikolonya.blogspot.com/
http://www.selva.com.tr/ 
http://www.sokeun.com.tr/
http://www.tepekuleizmir.com/ 
http://www.tazemasa.com/ 
http://www.ugur.com.tr/ 
http://www.vivident.com.tr/ 
http://www.ykm.com.tr/kurumsal/ 
www.cheetos.com.tr
www.liptonicetea.com.tr
www.tropicana.com 
www.fritolay.com.tr 
www.martiyayinlari.com
www.bademmutfak.com

     Çekiliş bitip,Baca Cafe'nin hazırladığı pastalar da ikram edildikten sonra blogger arkadaşlarımıza sponsor firmaların ürünlerini ve Bocuruk,Lezzet Kahvesi,Vakit Buldukça,Kelebek Günlüğüm,Nefis Kokular bloglarının sahibi arkadaşlarımıza da önümüzde ki etkinliği düzenlemeleri için görevi teslim ettik :) Bu günü çektiği güzel fotoğraflarla hep hatırlamamızı sağlayacak Figen Karavaş Photograpy'e ve etkinliğimize katılan yemek bloğu yazarı arkadaşlarımıza çok teşekkürler.Biz geçen zaman da ekip olarak,güzel bir gün geçirilebilmesi için uğraştık ,başarılı olduğumuzu umut edip yeni ekibimize de önümüzde ki etkinlikte başarılar ve kolaylıklar diliyorum. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...