11 Aralık 2017 Pazartesi

HAVUÇLU TARATOR

Havuçlu tarator tarifi
Havuçlu tarator nasıl yapılır
Kolay meze tarifi
     Yeni yıl yaklaşırken yapılabilecek en kolay, en sağlıklı ve en güzel mezelerden havuç taratorla sofranıza farklı bir renk katabilirsiniz.
Malzemeler: 
  • 5 adet iri havuç 
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt 
  • 1 yemek kaşığı mayonez 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz 

Yapılışı:
  • Havuçlar soyulup, rendelenir.
  • Zeytinyağı konulmuş tavada dövülmüş sarımsaklar çevrilip, rendelenmiş havuçlar da eklenir.
  • Havuçların rengi değişip, yumuşayana kadar pişirilir.
  • Pişen havuçlar soğuduktan sonra irice dövülmüş ceviz, süzme yoğurt ve mayonezle pürüzsüz bir hal alana kadar iyice karıştırılır.
  • Cevizlerle süslenerek servis edilir.

9 yorum:

  1. ellerine sağlık bayılırım havuç taratora..Kışın sık yaparım bende

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem meze, hem salata daha ne olsun değil mi, sizin de elinize sağlık :)

      Sil
  2. Kayinvalidem kabaklisini çok sık çay saatleri için yapar ben bol cevizli sanki içinde kabak değil de başka birsey varmis gibi kabağın hiç tadını gelmiyor.Ama ben havuçlu bu hâline de bayılırım sizin yaptığınız da çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.Gerci tesadüf buldum sitenizi bayıldım bir sürü tarifinizi beğendim.Hepsimi deneyip bildireceğim.Supersiniz gerçekten tarifleriniz çok orjinal tebrikler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Facebook ve instagramdan sonra maalesef blogların pek fazla izleyeni kalmadı ama ben gene de arşiv oluşturmak adına yazmaya devam ediyorum ve denemediğim hatta beğenmediğim hiç bir tarifi de paylaşmıyorum.Umarım denediğiniz tarifleri beğenirsiniz, kayınvalidenizin yaptığının farklı bir versiyonunu kabak şayan tarifini de deneyebilirsiniz.Sizin gibi değer bilenlerin artması dileğiyle, çok çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  3. Ben de tam sizin gibi düşünüyordum blogunuzu incelerken, artık instagram vs revaçta. Yakında izmir e taşınıcaz, İzmir 'de olmanız biraz çekti beni bloga, çıntar tarifi arıyordum :)
    Bulunduğum yerde var, İzmir de bulabilecek miyiz acaba derken asıl orda varmış öğrendik ki :) blogunuzu incliycem, sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnstagramda fotoğraf paylaşmak daha kolay olunca, pek çok kişi artık yazmakla uğraşmak istemiyor sanıyorum. Edremit körfezi, Bursa ve Bolu civarında da çıntar biliniyor oralarda mı oturuyorsunuz ? Geçtiğimiz yıllarda pazarlarda çok fazla mantar çeşidi olurdu ama iki yıldır pek göremiyorum, bu hafta çıntar vardı ama çok büyüktü umarım yağmurlardan sonra bollaşır da siz geldiğiniz yerleri aramazsınız :) Sevgilerimle.

      Sil
  4. Merhabalar benim gibi facebook ve instagram gibu sosyal medyadan uzak kişiler için (ki bunu söylemek bu devirde biraz ayıp oluyor ama kullanmıyorum:) ) lütfen blog yazılarınıza devam edin çok severek ve beğenerek takip ediyorum.Arşivlerinizi arşivliyorum inanın:) tekrar teşekkürler..
    (Diğer yorumum da adımı yazmayı unutmusum beray ben bundan sonraki sıkı takipçiniz....)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ''Söz uçar, yazı kalır'' diye düşünerek yazmaya devam ediyorum :) Hiç kimse takip etmese de kendime arşiv oluşturmuş olurum, arada böyle sizin gibi değer bilenlerde çıkarsa ne mutlu bana :) Sağ üstte izleyiciler kısmındaki butona basarak isterseniz takip edebilir, yeni paylaşımlardan haberdar olabilirsiniz.Beğendiğiniz için ben teşekkür ederim, sevgilerimle.

      Sil
  5. Ellerinize Sağlık. Birde Benim Yaptığım Havuçlu taratora bakarmısınız ? https://www.lezzetinrotasi.com/havuclu-tarator/

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...