24 Aralık 2018 Pazartesi

CEVİZLİ BEZİRGANİ

Cevizli Bezirgani Tarifi
Cevizli Bezirgani Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 15 adet kurutulmuş domates 
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası 
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak 
  • Yarım su bardağı ceviz 
  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Kurutulmuş domatesler kaynar su içinde yumuşayana kadar bekletir.
  • Suyu süzüldükten sonra varsa kabukları çıkartılır.
  • Kırmızı biberler közlenir, çekirdekli kısımları temizlenip, kabukları soyulur.
  • Domatesler ve kırmızı biberler minik minik doğranır.
  • Biber salçası, tuz, zeytinyağı ve nar ekşisi eklenir.
  • Karışıma fesleğen, irice dövülmüş ceviz ve sarımsak da eklenip iyice karıştırılır.
  • Kıvamını inceltmek için gerekirse domatesleri beklettiğimiz sudan biraz eklenir.

2 yorum:

  1. Harika salata meze..elinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günün her saatine uygun bir atıştırmalık aynı zamanda :)

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...