Cevizli Bezirgani Tarifi
Cevizli Bezirgani Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
- 15 adet kurutulmuş domates 
 
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası 
 
- 3 adet közlenmiş kırmızı biber
 
- 3 diş sarımsak 
 
- Yarım su bardağı ceviz 
 
- 1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen
 
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
 
- Nar ekşisi
 
- Tuz 
 
Yapılışı:
- Kurutulmuş domatesler kaynar su içinde yumuşayana kadar bekletir.
 
- Suyu süzüldükten sonra varsa kabukları çıkartılır.
 
- Kırmızı biberler közlenir, çekirdekli kısımları temizlenip, kabukları soyulur.
 
- Domatesler ve kırmızı biberler minik minik doğranır.
 
- Biber salçası, tuz, zeytinyağı ve nar ekşisi eklenir.
 
- Karışıma fesleğen, irice dövülmüş ceviz ve sarımsak da eklenip iyice karıştırılır.
 
- Kıvamını inceltmek için gerekirse domatesleri beklettiğimiz sudan biraz eklenir.
 
 
Harika salata meze..elinize saglik
YanıtlaSilGünün her saatine uygun bir atıştırmalık aynı zamanda :)
Sil