Cevizli Bezirgani Tarifi
Cevizli Bezirgani Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 15 adet kurutulmuş domates
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 3 adet közlenmiş kırmızı biber
- 3 diş sarımsak
- Yarım su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Nar ekşisi
- Tuz
Yapılışı:
- Kurutulmuş domatesler kaynar su içinde yumuşayana kadar bekletir.
- Suyu süzüldükten sonra varsa kabukları çıkartılır.
- Kırmızı biberler közlenir, çekirdekli kısımları temizlenip, kabukları soyulur.
- Domatesler ve kırmızı biberler minik minik doğranır.
- Biber salçası, tuz, zeytinyağı ve nar ekşisi eklenir.
- Karışıma fesleğen, irice dövülmüş ceviz ve sarımsak da eklenip iyice karıştırılır.
- Kıvamını inceltmek için gerekirse domatesleri beklettiğimiz sudan biraz eklenir.
Harika salata meze..elinize saglik
YanıtlaSilGünün her saatine uygun bir atıştırmalık aynı zamanda :)
Sil