Elmalı turta nasıl yapılır
Elmalı tart tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım paket kabartma tozu
- 4 çay bardağı un
- 3 adet elma
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- Pudra şekeri
Yapılışı:
- Elmalar yıkanıp, soyulur, çekirdekleri çıkartılır.
- Mutfak robotunda parçalanır veya rendelenir.
- Toz şeker eklenip, suyunu çekene kadar pişirilir.
- İrice dövülmüş cevizler ve tarçın da eklenerek karıştırılıp, soğuması için bekletilir.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekeri karıştırılır.
- Yoğurt, un ve kabartma tozu da eklenerek yoğurulur.
- Yoğurulan hamur iki parçaya ayrılır.
- Hamurun yarısı yağlanmış kalıba yayılıp, çatalla delinir.
- Soğumuş elmalı, cevizli karışım hamurun üzerine yayılır.
- Kalan hamur hafif unlanmış tezgahta merdane ile açılıp, kalıpla çiçekler kesilir.
- Çiçekler turtanın üzerine yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.
- Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilip, servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.