21 Aralık 2018 Cuma

ELMALI TURTA

Elmalı turta tarifi
Elmalı turta nasıl yapılır
Elmalı tart tarifi
Malzemeler:
  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu 
  • 4 çay bardağı un 
  • 3 adet elma 
  • 3 yemek kaşığı toz şeker 
  • Yarım su bardağı ceviz 
  • 1 çay kaşığı tarçın 
  • Pudra şekeri


Yapılışı:
  • Elmalar yıkanıp, soyulur, çekirdekleri çıkartılır.
  • Mutfak robotunda parçalanır veya rendelenir.
  • Toz şeker eklenip, suyunu çekene kadar pişirilir.
  • İrice dövülmüş cevizler ve tarçın da eklenerek karıştırılıp, soğuması için bekletilir.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekeri karıştırılır.
  • Yoğurt, un ve kabartma tozu da eklenerek yoğurulur.
  • Yoğurulan hamur iki parçaya ayrılır.
  • Hamurun yarısı yağlanmış kalıba yayılıp, çatalla delinir.
  • Soğumuş elmalı, cevizli karışım hamurun üzerine yayılır.
  • Kalan hamur hafif unlanmış tezgahta merdane ile açılıp, kalıpla çiçekler kesilir.
  • Çiçekler turtanın üzerine yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.
  • Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilip, servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...