25 Aralık 2018 Salı

PAPATYA ÇÖREK

Papatya Çörek Tarifi
Papatya Çörek Nasıl yapılır
Çörek Tarifi
Mayalı Poğaça Tarifi
Malzemeler:                                  
  • 1 su bardağı ılık su  
  • 2 su bardağı ılık süt 
  • 2 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 adet Dr.Oetker instant maya 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 7 su bardağı un 
Üzerine: 
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 15 adet siyah zeytin

Yapılışı:
  • Ilık su, ılık süt, toz şeker ve instant maya karıştırılır.
  • Unun yarısı derin bir kaba elenir.
  • Yumurta, zeytinyağı ve tuz  eklenir.
  • Kalan un azar azar eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurun üzeri örtülere bir saat mayalanması için sıcak bir ortamda bekletilir.
  • Bu arada siyah zeytinlerin çekirdekleri çıkartılıp, hazırlanır.
  • Mayalanıp, iki katına ulaşan hamurdan parçalar kopartılıp, bezeler yapılır.
  • İlk yapılan bezeden başlayarak şekil verilir.
  • Bezeye avuç içiyle hafifçe bastırılır.
  • Yassılan bezelerin ortasına gelmeden bıçakla beş adet kesik atılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
  • Kesiklerin pişerken açılmaması için uçlarından iyice sıkılarak birleştirilip yaprak şekli verilir.
  • Biraz zeytinyağı ile açılmış yumurta sarısı fırça yardımı ile sürülür.
  • Tam ortalarına çekirdeği çıkartılmış yarım siyah zeytin konulur.
  • Poğaçalar yarım saat kadar da tepsinin içinde mayalanması için bırakılır.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.

2 yorum:

  1. Elinize sağlık adeta ŞAHAESER olmuş..Lezzeti ise harika olmalı

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...