Papatya Çörek Nasıl yapılır
Çörek Tarifi
Mayalı Poğaça Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet Dr.Oetker instant maya
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağı un
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 15 adet siyah zeytin
Yapılışı:
- Ilık su, ılık süt, toz şeker ve instant maya karıştırılır.
- Unun yarısı derin bir kaba elenir.
- Yumurta, zeytinyağı ve tuz eklenir.
- Kalan un azar azar eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurun üzeri örtülere bir saat mayalanması için sıcak bir ortamda bekletilir.
- Bu arada siyah zeytinlerin çekirdekleri çıkartılıp, hazırlanır.
- Mayalanıp, iki katına ulaşan hamurdan parçalar kopartılıp, bezeler yapılır.
- İlk yapılan bezeden başlayarak şekil verilir.
- Bezeye avuç içiyle hafifçe bastırılır.
- Yassılan bezelerin ortasına gelmeden bıçakla beş adet kesik atılır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- Kesiklerin pişerken açılmaması için uçlarından iyice sıkılarak birleştirilip yaprak şekli verilir.
- Biraz zeytinyağı ile açılmış yumurta sarısı fırça yardımı ile sürülür.
- Tam ortalarına çekirdeği çıkartılmış yarım siyah zeytin konulur.
- Poğaçalar yarım saat kadar da tepsinin içinde mayalanması için bırakılır.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.
Elinize sağlık adeta ŞAHAESER olmuş..Lezzeti ise harika olmalı
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum.Sevgilerimle.
Sil