20 Aralık 2018 Perşembe

FIRINDA MEZGİT - TAVUK BALIĞI

Fırında Mezgit Balığı Tarifi
Fırında Tavuk Balığı Tarifi
Fırında Balık Nasıl Pişirilir
Malzemeler: 
  • 1 kilogram mezgit ( tavuk balığı)
  • 3 adet kuru soğan
  • 3 adet patates
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 1 adet limon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı: 
  • İri boy mezgit balıkları temizlenip, yıkanıp, kağıt havlu üzerinde suyunu çekmesi için bekletilir.
  • Fırın kabı zeytinyağının yarısı ile yağlanır.
  • Halka halka doğranmış kuru soğanların üzerine ince halka şeklinde doğranmış patates dilimleri yayılır.
  • Tuzu ve karabiberi eklenir.
  • Suyu süzülüp, kağıt havluyla kurulanan mezgit balıkları da patateslerin üzerine yerleştirilir.
  • Kabaklar, havuçlar ve biberler de doğranıp, balıkların üzerine yayılır.
  • Kalan zeytinyağı, tuz ve karabiberi sebzelerin de üzerine gelecek şekilde eklenir.
  • Fırın kabının üzeri alüminyum folyo ile kapatılarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...