Fırında Tavuk Balığı Tarifi
Fırında Balık Nasıl Pişirilir
Malzemeler:
- 1 kilogram mezgit ( tavuk balığı)
- 3 adet kuru soğan
- 3 adet patates
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil sivri biber
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 1 adet limon
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- İri boy mezgit balıkları temizlenip, yıkanıp, kağıt havlu üzerinde suyunu çekmesi için bekletilir.
- Fırın kabı zeytinyağının yarısı ile yağlanır.
- Halka halka doğranmış kuru soğanların üzerine ince halka şeklinde doğranmış patates dilimleri yayılır.
- Tuzu ve karabiberi eklenir.
- Suyu süzülüp, kağıt havluyla kurulanan mezgit balıkları da patateslerin üzerine yerleştirilir.
- Kabaklar, havuçlar ve biberler de doğranıp, balıkların üzerine yayılır.
- Kalan zeytinyağı, tuz ve karabiberi sebzelerin de üzerine gelecek şekilde eklenir.
- Fırın kabının üzeri alüminyum folyo ile kapatılarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.