Pileli Börek Nasıl Yapılır
Hazır Yufka Börekleri
Malzemeler:
- 4 adet hazır yufka
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım demet maydanoz
- 300 gram tulum loru veya beyaz peynir
Yapılışı:
- Yoğurt, zeytinyağı ve yumurtalar bir kabın içinde çırpılır.
- Lor ve ince kıyılmış maydanoz başka bir kap da karıştırılır.
- Yufkalardan biri tezgahın üzerine yayılır.
- Yufkanın üzerine yoğurtlu karışım fırça yardımı ile her yerine gelecek şekilde sürülür.
- Hazırlanan iç malzemesi de üzerine yayılır.
- Yufkanın bir kenarından ittirip büzerek ortaya kadar getirilir.
- Diğer kenar da aynı şekilde büzülerek ortaya kadar getirilir.
- Büzgülerini bozmadan dikkatli bir şekilde alınıp, yağlanmış fırın kabına yerleştirilir.
- Diğer yufkalara da önce yoğurtlu karışım sonra da lorlu karışım yayılarak hazırlanır.
- Fırın kabına yan yana dizilip, bıçakla dilimlenir.
- Kalan sos böreğin üzerine yayılıp, önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.