Pancarlı Kısır Nasıl Yapılır
Pancarlı Bulgur Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı köftelik ince bulgur
- 2-3 adet kırmızı pancar
- 4-5 adet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 1 adet limonun suyu
- Zeytinyağı
- Tuz
- Kırmızı pancarlar iyice yıkanıp, kabukları soyulur.
- İrice parçalara bölünüp, yumuşayana kadar haşlanır.
- Başka bir kaba köftelik ince bulgur konulur.
- Pancarlar bir kenara ayrılıp, pancarları haşladığımız sıcak su bulgurun üzerini geçecek kadar dökülür.
- Üstü kapakla kapatılarak bulgurun şişmesi sağlanır.
- Olabildiğince küçük küpler halinde doğranan pancarlar, taze soğan, maydanoz ve dereotu karıştırılır.
- Tüm malzemeler bulgurla karıştırılıp, yağı, tuzu ve limon suyu da eklenerek servis edilir.
Nefis olmuş ellerine saglik
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler...
Sil