Pancarlı Kısır Nasıl Yapılır
Pancarlı Bulgur Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı köftelik ince bulgur
 - 2-3 adet kırmızı pancar
 - 4-5 adet taze soğan
 - Yarım demet maydanoz
 - Yarım demet dereotu
 - 1 adet limonun suyu
 - Zeytinyağı
 - Tuz
 
- Kırmızı pancarlar iyice yıkanıp, kabukları soyulur.
 - İrice parçalara bölünüp, yumuşayana kadar haşlanır.
 - Başka bir kaba köftelik ince bulgur konulur.
 - Pancarlar bir kenara ayrılıp, pancarları haşladığımız sıcak su bulgurun üzerini geçecek kadar dökülür.
 - Üstü kapakla kapatılarak bulgurun şişmesi sağlanır.
 - Olabildiğince küçük küpler halinde doğranan pancarlar, taze soğan, maydanoz ve dereotu karıştırılır.
 - Tüm malzemeler bulgurla karıştırılıp, yağı, tuzu ve limon suyu da eklenerek servis edilir.
 



Nefis olmuş ellerine saglik
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler...
Sil