Gül Böreği Nasıl Yapılır
Hazır Yufka Böreği
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 500 gram lor
- Bir demet dereotu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet yumurta
- Çörekotu
Yapılışı:
- Lor ve ince kıyılmış dereotuna karabiber de eklenip karıştırılır.
- Başka bir kapta zeytinyağı, su ve sirke karıştırılarak sosu hazırlanır.
- Yufkalar dört parçaya bölünüp, zeytinyağlı sirkeli sosla ıslatılır.
- Her parça yufkaya kenarı boyunca lorlu karışım yayılır.
- Kenardan itibaren yuvarlanarak gül şekli verilir.
- Bütün yufkalara gül şekli verildikten sonra kalan sosa bir yumurta kırılıp, iyice çırpılır.
- Yağlanmış fırın tepsisine börekler aralıklı olarak dizilir.
- Yumurtalı sos sürülüp, çörekotu serpilir.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Harika bir lezzet olmuş.Elinize saglik..Gül böreğini görünce yüzüm güldü..
YanıtlaSilYüzünüzü güldürebildiysem ne mutlu bana :) Çok teşekkürler...
Sil